• Stichting Work With Nature

    Stichting Work With Nature

    Bescherming van regenwoud in Costa Rica

Een wereld vol wonderlijke flora en fauna, van de majestueuze jaguar tot de reusachtige woudreus, om te ontdekken, om te behouden.

Onze tropische regenwouden verdwijnen in rap tempo en met de bomen gaat een enorme biodiversiteit verloren. Van kleine insecten tot de majestueuze jaguar en zelfs dieren en planten die we nog niet eens kennen! Als het aan ons ligt loopt de jaguar straks weer rond in het door ons beschermde regenwoud in Costa Rica! Help je mee? 

Samen kunnen we onderdeel worden van de oplossing. Wij gaan in de komende tien jaar 2.000 hectare regenwoud beschermen in Costa Rica, gelijk aan de omvang van het territorium van de jaguar. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Benieuwd wat jij kan doen om de regenwouden te beschermen?  Klik dan hier

Hier staan wij voor:

  • Alles wat mooi is moet je koesteren. Het regenwoud in Costa Rica is een van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Wij willen dit behouden voor huidige en toekomstige generaties. Hoe we dit doen?

    Lees meer

  • Door de juiste bomen te planten op plekken waar in het verleden gekapt is, helpen we de natuur een handje en groeit het regenwoud sneller terug. Zo verbinden we losse stukken woud en creëren we meer ruimte voor dieren die op hun beurt zorgen voor de verspreiding van zaden en planten.

    Lees meer

  • De kennis die je in huis hebt bepaalt de keuzes die je maakt in je leven. Door onze kennis over het belang van natuurbehoud te delen, creëren we bewustwording. In Costa Rica richten we ons op de lokale bevolking en onze gasten. In Nederland richten we ons op schoolkinderen door het geven van gratis workshops.

    Lees meer

  • We weten al heel veel over het regenwoud, maar tegelijkertijd weer zo weinig. Door gedegen onderzoek te doen in ‘ons’ regenwoud kunnen we steeds beter de eigenlijke waarde ervan bevatten en plaatsen in onze maatschappij. Deze kennis moet bijdragen aan behoud van de regenwouden over de hele wereld.

    Lees meer

Stichting Work with Nature in twee minuten

Privacyverklaring

Stichting Work with Nature Stichting Work with Nature, gevestigd aan Hoofdweg 33, 3474JA Zegveld, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Matthijs Bol is de Functionaris Gegevensbescherming van Stichting Work with Nature. Hij/zij is te bereiken via:

Stichting Work with Nature
Adres: Hoofdweg 33, 3474JA, Zegveld
Website: http://www.work-with-nature.com
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0031639269127

Persoonsgegevens die wij verwerken
Stichting Work with Nature verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Voor- en achternaam
- Geslacht
- Geboortedatum
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Stichting Work with Nature verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van uw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
- Om goederen en diensten bij u af te leveren
- Stichting Work with Nature analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming
Stichting Work with Nature neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen  over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Stichting Work with Nature) tussen zit. Work with Nature zorgt dat er altijd een mens het uiteindelijke besluit neemt.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Stichting Work with Nature bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Catorgorie: persoongegevens

Bewaartermijn

Reden

Eenmalige donateurs

3 jaar

Analyse doelgroep bepaling donateurs.
Versturen nieuwsbrief.

 

 

 

Periodieke donateurs

3 jaar na opzegging lidmaatschap.

Analyse doelgroep bepaling donateurs.
Versturen nieuwsbrief.

 

Delen van persoonsgegevens met derden
Stichting Work with Nature verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Stichting Work with Nature blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Stichting Work with Nature gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Stichting Work with Nature en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Stichting Work with Nature wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Stichting Work with Nature neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is hoe wij te werk gaan

Samen met onze geweldige partners en enorm gemotiveerde vrijwilligers proberen we donaties op te halen. Voor iedere €2,50 die wij ontvangen, garanderen we de aankoop én bescherming van één vierkante meter regenwoud. Wanneer vervolgens het regenwoud is aangeschaft, brengen we het direct onder in de boswet van Costa Rica. Hierdoor wordt de bestemming van dit regenwoud vastgelegd en is kappen of uitdunnen strafbaar. Mocht iemand het dus toch in zijn hoofd halen om het regenwoud te beschadigen, dan zal hij daarvoor gestraft worden. De langdurige bescherming van het regenwoud kunnen we zodoende garanderen.

We doen echter nog veel meer! Lees het hier.

 

 

Locatie projectgebied in Costa Rica

Onze successen

Hoewel er nog een lange weg te gaan is, komen we stap voor stap dichterbij onze ambitie: 2000 hectare regenwoud beschermen. Daarnaast werken we hard aan de realisatie van een eigen onderzoekcentrum en vrijwilligersprogramma op locatie. Kortom, genoeg te doen!

  • Work-With-Nature is samen met Nederlandse studenten van verschillende groenopleidingen begin juni 2017 twee langetermijnonderzoeken in het reservaat van WwN gestart!

  • De bouw van een rangestation op een strategische plek in het beschermde gebied van Work with Nature is gerealiseerd! Vanaf nu word het regenwoud continue bewaakt en hebben we een lokale arbeidskracht in dienst.

  • Oscar is vaak aanwezig op het land, houdt goed contact met de buren en voorkomt zo illegale kap en stroperij. Hij zorgt ook regelmatig voor mooie foto’s** en updates over het land.

  • Gelukt! In 2015 konden we 30 hectare aankopen, wat het totaal op 33,5 hectare zet. Dit zijn 67 voetbalvelden.

  • Super trots dat we de eerste hectares konden kopen van een locale boer.

 

Hoe kun je helpen?

  • Adopteer hier je eigen stukje regenwoud! Als blijk van onze waardering sturen wij je binnen een week een elektronisch certificaat met daarop jouw naam en het aantal vierkante meters dat je helpt te beschermen.

    Klik hier

  • Wat leuk dat je regenwoud wilt adopteren als cadeau! Kies hieronder hoeveel vierkante meters je cadeau wilt doen en hoe je het wilt aanbieden. Als blijk van onze waardering sturen wij de gelukkige binnen een week een elektronisch certificaat.

    Klik hier

  • Zoekt u een origineel en duurzaam relatie-, kerst- of eindejaarsgeschenk voor uw relaties of werknemers? Voor slechts €2,50 per m2 kunt u ze al een stukje regenwoud cadeau geven. Het meest originele duurzame geschenk voor uw personeel en relaties. Wij kunnen voor iedere werknemer of relatie een persoonlijk certificaat maken en staan open voor maatwerk.

    Klik hier

  • Vind je stichting Work with Nature een fantastisch initiatief en zou jij graag willen bijdragen aan dit unieke project. Klik dan hier om de mogelijkheden te bekijken!

    Klik hier