Nieuws & Actueel

"Volg ons en ontvang alle nieuwtjes over de Stichting Work with Nature".

Cursus Engels voor lokale gids succesvol afgerond!

Cursus Engels voor lokale gids succesvol afgerond!

Trots kunnen we jullie mededelen dat onze lokale gids Oscar zijn eerste cursus Engels succesvol heeft afgerond. Stichting Work with Nature heeft Oscar het afgelopen half jaar financieel ondersteund om een cursus Engels te volgen. Hier waren zowel hij als eigenlijk zijn hele familie ontzettend blij mee. Op de foto is hij dan ook ontzettend trots om zijn behaalde certificaat aan ons te tonen. Ook de stichting is ontzettend blij met Oscar zijn enthousiasme om Engels te leren, want een gids die Engels spreekt kunnen we hier natuurlijk ontzettend goed gebruiken!

Lees meer

Bijzondere katachtige in het reservaat van Work with Nature

Bijzondere katachtige in het reservaat van Work with Nature

Na de ontmoeting met een Dwergmiereneter afgelopen week, dachten we dat het zien van geen enkel ander dier tegen deze geweldige ervaring op kon. Maar nu zijn we toch in twijfel gebracht, want toen we vanochtend de beelden van onze trapcams uit het reservaat bekeken, zagen we deze Ocelot! Wat geweldig dat deze bijzondere katachtige in het reservaat van Work with Nature leven.

De ocelot heeft opvallend lange poten, het lichaam wordt ongeveer 125 centimeter lang en heeft een staart van bijna 40 centimeter. De ocelot wordt maximaal 16 kilogram zwaar. Ocelotten zijn goede klimmers en brengen veel tijd door in de bomen. De ocelot jaagt voornamelijk ’s nachts en vooral op de grond, waarschijnlijk hebben we deze Ocelot dus ook op de trap-cam tijdens haar jacht gefilmd.

Doordat er op deze dieren wordt gejaagd voor hun vacht zijn er niet veel meer over. Ook wordt hun voortbestaan bedreigd door het kappen van hun territorium, met name voor bananen en ananas plantages. Work with Nature is blij om te zien dat deze Ocelot in ieder geval in het veilige reservaat van Work with Nature leeft!

 

Lees meer

Silky Anteater in het reservaat!

Silky Anteater in het reservaat!

Wat een geweldige ontmoeting met deze Silky Anteater! Deze miereneter is erg zeldzaam, leeft hoog in de bomen, is alleen 's nachts actief, is klein én houdt zich overdag opgerold als balletje verborgen. Zo'n prachtig beest zie je misschien maar één keer in je leven. Laat dit dan ook nog een mama met baby zijn! Omdat de tak waar ze op sliepen was afgebroken, konden onze studenten ze bewonderen. Een mooie vondst die maar weer aangeeft hoe belangrijk onze inzet in dit gebied is.

Lees meer

Onderzoek in het reservaat van Work with Nature gestart!

Onderzoek in het reservaat van Work with Nature gestart!

Work-With-Nature is samen met Nederlandse studenten van verschillende groenopleidingen begin juni 2017 twee langetermijnonderzoeken gestart. Deze onderzoeken zijn bedoeld om de diversiteit, verspreiding en populatiegrootte van zoogdieren in en rond het reservaat van de stichting in Costa Rica te inventariseren. Daarbij wordt data verzameld en vergeleken tussen het reservaat zelf, enkele omliggende percelen met verschillende mate van verstoring én het nabijgelegen nationale park Barbilla. Met deze onderzoeken probeert Work with Nature een duidelijk beeld te krijgen van het belang van bescherming van regenwoud in dit deel van Costa Rica voor de biodiversiteit, met in het bijzonder zoogdieren.

Lees meer

Arjan van Leeuwen nieuwe coördinator Regenwoud van de Kinderen

Arjan van Leeuwen nieuwe coördinator Regenwoud van de Kinderen

Arjan van Leeuwen is per februari 2017 gestart als nieuwe coördinator voor het project Regenwoud van de Kinderen.

Het afgelopen half jaar heeft onze vrijwilliger Willemijn de Vries het project gecoördineerd. Arjan wil graag zijn kennis, kunde en ervaring inzetten om het project voort te zetten. En met zijn achtergrond als Projectmanager hebben wij er het volste vertrouwen in dat hij deze rol fantastisch kan vervullen.  

Lees meer

Event company La Rêve protects one square meter of rainforest for each vistior

Event company La Rêve protects one square meter of rainforest for each vistior

For three years, La Rêve has been organizing events which combine dreams and reality. The Amsterdam-based event company has reached out to Work With Nature to make these events even more valuable for their attendees by including the adoption of 1m2 of the Costa Rican rainforest in their tickets for their upcoming event, Lost in the Jungle. While always enthusiastic about their concepts and ideas, the La Rêve guys wanted to give something back to the world that we live and party in! 

We from Work with Nature are La Rêve very thankful and wish them a fantastic party!

More info and tickets? Click here

 

Lees meer

Work with Nature een erkend leerbedrijf voor studenten van het MBO!

Work with Nature een erkend leerbedrijf voor studenten van het MBO!

Met trots kan Stichting Work with Nature melden dat we vanaf nu een erkend leerbedrijf zijn voor studenten van het MBO die stage willen komen lopen in Costa Rica! De eerste studenten hebben zich al gemeld! Wil jij ook op een avontuurlijke stage naar Costa Rica? Klik dan hier voor meer informatie!

"Stichting Work with Nature is een jonge, ambitieuze non-profit organisatie die zich richt op het beschermen van 2000 hectare regenwoud in Costa Rica. 
We hebben een project voor ogen in de ongerepte natuur van Costa Rica. Een project met een missie om die natuur voor de volgende generaties te behouden. Een project waar jonge mensen ín het oerwoud en mét de lokale bevolking ervaringen kunnen opdoen die hun hele leven positief beïnvloeden."

Lees meer

Provincie bestuur Oost-Vlaanderen adopteert regenwoud

Provincie bestuur Oost-Vlaanderen adopteert regenwoud

Provincie bestuur Oost-Vlaanderen schenkt ecologische en duurzame projecten in verschillende gemeenten een stukje regenwoud tijdens het evenement klimaatgezond Oost-Vlaanderen!

Een fantastisch initiatief van onze zuiderburen en geweldig om te merken dat ook in België mensen achter ons initiatief staan.

Lees meer

Vrijwilliger Willemijn de Vries gestart als Coördinator Regenwoud van de Kinderen

Willemijn de Vries

Vandaag is onze nieuwe vrijwilliger Willemijn de Vries gestart bij stichting Work with Nature. Zij zal zich tot en met januari 2017 twee dagen per week inzetten als Coördinator Regenwoud van de Kinderen. "Door mijn verschillende reizen de afgelopen jaren heb ik gezien hoe belangrijk de natuur is, maar ook hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die zich inzetten voor het behoud hiervan. Sinds een aantal jaren wil ik niets liever dan een steentje bijdragen aan een betere wereld."  Stichting Work with Nature is superblij met deze versterking van het team. Op de pagina Over ons leest u de hele motivatie van Willemijn.

Lees meer

Stichting WwN

Stichting WwN "Groene Zaak van de week"

We zijn 'Groene Zaak van de week' op groenezaken.com. Lees hier het mooie artikel en doe mee! En voor alle duurzame bedrijven die ons volgen: schrijf je in voor een gratis lidmaatschap op groenezaken.com.

GroeneZaken is een 100% gratis platform voor bedrijven die zich (willen) onderscheiden door duurzaam en/of maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Voor die bedrijven biedt GroeneZaken een platform dat de zichtbaarheid van hun groene product of dienst doet toenemen en de verkoop helpt vergroten.

Lees meer

Stichting Work with Nature sluit bouwreis succesvol af met nieuw boswachtershuis in Costa Rica

Stichting Work with Nature sluit bouwreis succesvol af met nieuw boswachtershuis in Costa Rica

Eind maart vertrokken we met 3 bestuursleden van stichting Work with Nature en 2 vrijwilligers naar Costa Rica om in zo’n anderhalve week tijd met hulp van 2 lokale werknemers een boswachtershuis te bouwen in het stuk regenwoud dat wij beschermen. De logistiek was lastig, al het bouwmateriaal moesten we via een stijgend, glad en enorm modderig pad een half uur lopend omhoog brengen. Gelukkig mochten we geregeld het paard van de buurman lenen, dit heeft wel veel tijd gescheeld. Buiten de logistiek waren er weinig problemen. Wel moesten we bijna alles met de hand doen, omdat de aangeschafte generator allerlei problemen bleek te hebben. Er is dus heel wat afgezaagd en getimmerd in de vochtige en hete (soms 37 graden) omgeving. Maar de sfeer was ontzettend goed, er is veel gelachen en ook enorm genoten van de mooie omgeving waarin wij werkten en de bijzondere dieren die we daar zagen.

Lees meer

Nieuwe website stichting Work with Nature

Nieuwe website stichting Work with Nature

Sinds afgelopen week is er een nieuwe website gelanceerd voor de stichting. We zijn erg blij met de nieuwe look! De website is nog niet af, veel informatie over de stichting moet nog toegevoegd worden. Hier word hard aan gewerkt. Mocht u op dit moment toch meer informatie over de stichting Work with Nature willen weten dan kunt u altijd nog even kijken op de oude website: www.savebiodiversity.org 

 

 

Lees meer

Nieuwe partner Maclean Timmerwerken compenseert aankoop hardhout met bescherming van regenwoud

Nieuwe partner Maclean Timmerwerken compenseert aankoop hardhout met bescherming van regenwoud

Vanaf heden wordt aan alle klanten die hardhout willen toepassen de mogelijkheid geboden om op projectbasis hun aankoop te compenseren met de langdurige bescherming van regenwoud. Daarnaast levert Maclean Timmerwerken zelf ook ieder jaar een bijdrage door een percentage van de winst te doneren. 

Lees meer

Workshop Regenwoud vd Kinderen in Vlaardingen

Workshop Regenwoud vd Kinderen in Vlaardingen

Vandaag hebben we voor het Regenwoud van de Kinderen weer een fantastische workshop over het regenwoud gegeven op basisschool de Klimop in Vlaardingen. Wat waren de kinderen enthousiast!

Lees meer

Fun Forest nieuwe partner stichting WwN

Fun Forest nieuwe partner stichting WwN

Work with Nature verwelkomt en bedankt Fun Forest als nieuwe partner met het ‘Save & Plant a Tree’ project.

Lees meer