The Work with Nature foundation consists of five permanent board members and an
extensive group of enthusiastic supporters.

Everyone involved are working solely as volunteers and all donations are directed tot he purchase and protection of the rainforest. Are you enthusiastic about Costa Rica and do you want to contribute more than adopting? Everybody has certain qualities and interests. Please let us know yours and tell us what makes you enthusiastic!

Meet the board behind the project

 All members work on voluntary base.

Matthijs Bol

Matthijs Bol

"President“

More info
Maarten van der Beek

Maarten van der Beek

"Secretary“

More info
Martin Havik

Martin Havik

"Vice-President“

More info
Linda Tromp

Linda Tromp

"General board member“

More info
Patricia Rietveld

Patricia Rietveld

"Treasurer“

More info
Melchior Schenk

Melchior Schenk

"General board member“

More info
 • Matthijs Bol
 • Maarten van der Beek
 • Martin Havik
 • Linda Tromp
 • Patricia Rietveld
 • Melchior Schenk
 • Matthijs Bol

  Voorzitter, Matthijs Bol BSc. Hallo ik ben Matthijs Bol, 31 jaar en woonachtig in Deventer, voorzitter en mede oprichter van Stichting Work with Nature. Sinds mijn zeventiende kom ik al in Costa Rica en ben ik verliefd geraakt op dit fantastisch mooie land met haar overweldigende mooie natuur. Na de eerste keer dit land bezocht te hebben en de vele malen die volgden, kwam ik samen met Maarten op het idee om deze Stichting op te richten en ons in te zetten om de bijzondere regenwouden die Costa Rica nog heeft te beschermen. Mede door deze ervaring en de vele reizen over de hele wereld ben ik tropische bosbouw gaan studeren bij de WUR en heb ik mijn stages en afstudeeronderzoek in Costa Rica genoten. Inmiddels is mijn eerste droom uitgekomen om in Costa Rica bos te beschermen en zijn we een fantastisch team aan het creëren om dit stuk bos uit te breiden. Dit geeft mij ontzettend veel energie en voldoening en ik hoop dat ik dit aan zo veel mogelijk mensen kan overdragen, door dit project met zoveel mogelijk mensen te delen. Of dit nu de lokale mensen zijn, de mensen die stage komen lopen, de donateurs, vrijwilligers of wie dan ook! Pura Vida!
 • Maarten van der Beek

  Secretaris, Maarten van der Beek MSc. Bioloog, reiziger, natuurliefhebber en verliefd op Costa Rica. Ik ben Maarten van der Beek, secretaris van Stichting Work with Nature. Op een oude videoband is terug te vinden dat ik op mijn 8ste vertel dat ik later “dierenonderzoeker” wil worden. Meer dan twee decennia later ben ik niet ver uit de richting beland. Na mijn master Biologie aan de Universiteit van Nijmegen ben ik het onderwijs ingegaan. Na veel tropische landen te hebben bezocht staat Costa Rica nog steeds boven aan de lijst. De diversiteit aan landschappen en vriendelijke mensen met respect voor hun natuurlijke rijkdommen trekken mij enorm aan. Omdat ik over de afgelopen 10 jaar vele malen het land heb bezocht, weet ik ook dat ons project een succes zal worden, waar zowel mens als natuur van zullen profiteren. Werken aan dit project motiveert mij elke dag. Om naast alle dagelijkse zaken bezig te zijn met een betere toekomst voelt heerlijk. De gedrevenheid die we iedere keer weer voelen is aanstekelijk! Wij gaan het doen! Doet u mee?
 • Martin Havik

  Penningmeester, Martin Havik BSc. Hallo, ik ben Martin Havik, penningmeester van de stichting. Vanaf mijn jonge jeugd ben ik al enorm geïnteresseerd in de natuur. Zolang ik een schepnet en een emmer had was ik tevreden als kind. Ondanks mijn praktische studiekeuzes is de interesse voor de natuur altijd gebleven. Naast studeren en werken heb ik gelukkig tijd vrij gemaakt voor 2 mooie reizen van een jaar waar ik veel vrijwilligerswerk heb gedaan. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn werk en hobby weten te maken. Ik ben in 2013 begonnen als zelfstandig ondernemer op het gebied van duurzame energie en energiebesparing om de wereld stapje voor stapje een stukje beter te maken. Maar minstens één werkdag in de week is gereserveerd voor vrijwillige inzet voor stichting Work with Nature. Van samenwerken met Matthijs en Maarten krijg ik enorm veel energie. En al die energie zetten we om in activiteiten om onze doelen in Costa Rica waar te maken. Elke dag voor de stichting is een dag vol passie! Meer over mij op www.martinhavik.nl
 • Linda Tromp

  Algemeen bestuurslid, Linda Tromp. ¡Hola!, mijn naam is Linda Tromp. Ik heb in de zomer van 2014 een vrijwillige marketingopdracht gedaan voor stichting Work with Nature, en ben sinds januari 2015 onderdeel van het bestuur.Ik heb grote bewondering voor onze planeet en wat daarop leeft en ik wil daarom een duurzame bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur en het milieu. In mijn recente zoektocht om actief een bijdrage te leveren aan de bescherming van onze aarde, stuitte ik op Work with Nature. Hun missie en de manier waarop zij werken om deze te bereiken, maakten mij direct enthousiast, en de passie die mijn drie collegabestuurders uitstralen werkt besmettelijk. Mijn droom is niet alleen dat “we” kappen met kappen, maar vooral dat mensen wereldwijd zelf het belang van de natuur en natuurbescherming inzien en daarnaar gaan leven. De combinatie van bescherming en educatie is dus essentieel. Dat we dit doen voor Costa Rica maakt mij extra enthousiast. Mijn hele leven heb ik gedroomd dit land te bezoeken, en in 2014 is deze droom eindelijk uitgekomen. Een paradijs is het, een paradijs dat ik graag help te behouden.
 • Patricia Rietveld

  Ik ben Patricia Rietveld. Ik heb accountancy gestudeerd aan de Nyenrode Business School en ben ik 2006 afgestudeerd als Register-Accountant. Ik heb 11 jaar gewerkt als openbaar accountant bij EY en werk nu als International Corporate Controller. In 2017 ben ik in contact gekomen met de stichting Work with Nature. Het enthousiasme van diverse bestuursleden werkt aanstekelijk. Ik heb bewondering voor de energie die zij in deze stichting steken en ben verheugd dat ik onderdeel uit kan maken van dit fantastische en inspirerende team. Ik hoop met de kennis en ervaring op mijn vakgebied de stichting te ondersteunen en verder te professionaliseren, zodat de andere bestuursleden zich meer kunnen focussen op het bijzondere werk dat zij, samen met de vrijwilligers en alle andere betrokkenen voor het behoud van het regenwoud in Costa Rica doen.
 • Melchior Schenk

  Hallo, ik ben Melchior Schenk, vrijwilligerscoördinator van stichting Work with Nature. Van jongs af aan betrokken en geïnteresseerd in de natuur en het milieu. In 2015 ben ik voor het eerst in Costa Rica beland en ik was direct onder de indruk van het land. Vriendelijke mensen, maar vooral ook een waanzinnige natuur. Na terugkomst van deze reis werd al vrij snel besloten dat teruggaan eerder een feit was dan een optie was. Ongeveer een jaar later dan ook vertrokken om 6 maanden in de jungle te wonen en vrijwilligerswerk te doen met wilde dieren. Wakker worden door het geluid van brulapen, luiaards in de 'voortuin'...fantastisch! Tijdens deze periode was stichting Work with Nature toevallig bezig met het bouwen van de boswachtershut. En daar heb ik dan ook een dag aan meegeholpen, erg leuk. Helemaal om te zien wat voor een fantastisch gebied er al is aangekocht en wat een gigantisch gebied er nog aangekocht moet worden. Zeer indrukwekkend. Sinds 2016 ben ik dan ook begonnen als vrijwilliger. In eerste instantie met name voor campagnes en de website, maar sinds 2017 als vrijwillgerscoördinator en algemeen bestuurslid van de stichting. Erg leuk om op deze manier mijn steentje bij te dragen, wellicht wil jij ook iets betekenen voor de stichting? Neem dan contact op!
 • Matthijs Bol
 • Maarten van der Beek
 • Martin Havik
 • Linda Tromp
 • Patricia Rietveld
 • Melchior Schenk